Základní pravidlo zní: Zacházejte s doutníky vždy tak, abyste je nepoškodili. Ručně dělané doutníky, „long fillery“, se vyrábějí v zemích s velmi vysokým procentem vlhkosti. Proto je třeba je skladovat ve stejném prostředí, ve kterém byly vyrobeny. V...
Články doutníky, Strana 3
V Karibiku, kde, jak známo, roste nejlepší doutníkový tabák, nacházíme relativně stálou vlhkost vzduchu, okolo 70 %. To jsou také ideální skladovací podmínky pro vyrobené doutníky. V tomto prostředí „žije" doutník a vykazuje také dobré zpracování, ...
* Výslednou chuť doutníku ovlivňuje několik faktorů, zejména jaký tabák se použil při výrobě, jaký typ doutníku byl zkonstruován a jaká byla doba jeho zrání. Pokud jste tedy již zkušení kuřáci a víte, co máte rádi, pak je ideální vybrat si ten nejlep...
Za první republiky byla viržinka velmi oblíbená. Stručná tabáková charakteristika praví, že viržinko je složené z tabákových listů, jež jsou omotány popřípadě nakrouceny okolo žitného nebo pšeničného stébla a k doutníku je zapuštěna krátká ...