Poradna - doutníky
Zavlhčení humidoru
Jak zavlhčit humidor?Před prvním použití humidoru je nutné jej zavlhčit. Optimální vlhkost pro uskladnění je 65 -75%. Doporučujeme k zavlhčení humidoru použít roztok destilované vody a ...
Skladování a údržba doutníků
Skladování a údržba doutníkůZákladní pravidlo zní: Zacházejte s doutníky vždy tak, abyste je nepoškodili. Ručně dělané doutníky, „long fillery“, se vyrábějí v zemích s ...
Doutníkové rady
Doutníkové rady* Doutník je chuťová záležitost. Má vám přinášet radost a pohodu, a ne problémy. Proto bychom si měli najít takový typ doutníku, který nám svou silou a arómatem ...
Co dělat, když po oříznutí utíká krycí list?
Pokud ořízneme doutník a krycí list popraská, případně se uvolní z utažení a utíká, je potřeba kousek volného třapce odtrhnout nebo lépe odříznout. Postižené místo pak provizorně slepit ...
Co dělat, když je pata doutníku poškozená?
Pokud se jedná o mírné třepení nebo třeba vyhřezlý kousek tabáku narušující jinak bezvadnou stavbu těla doutníku, stačí patu po oříznutí zapálit. Porušenému místu pak věnujeme během zapalování ...
Co dělat, když se na těle doutníku vyskytují barevné skvrnky?
Zvláště u dostupnějších doutníků nižší cenové kategorie je celkem běžné, že se na krycích listech objevují různé barevné kaňky nebo tečky. S tímhle moc nenaděláme, tabák je stále jen přírodní ...
Co dělat, když je v doutníku zřetelná dírka?
Pokud se Vám do rukou dostane doutník s dírkami, pak to obvykle znamená, že uvnitř bují čirý ruch. Právě držíte znehodnocený kus napadený tabákovým molem a měli byste zvážit další postup....
Historie doutníků
Historie doutníkůJiž dlouho předtím, než Kolumbus přistál v Americe, Mayští Indiáni ve střední Americe kouřili tabák. Jednak to dělali pro své potěšení, a jednak to tvořilo součást jejich ...
Etiketa kouření doutníků
Etiketa kouření doutníkůVýběr doutníkuKroužkový kalibr doutníku vám napoví, jak plnou chuť bude daný doutník zhruba mít. Většinou platí, že čím je kroužkový kalibr větší, tím plnější,...
Výroba doutníků
Výroba doutníkůVýroba prvotřídního doutníku: výroba vysoce kvalitního doutníku je přesně to samé, jako když vinařský mistr míchá dobré bordeaux – každý mistr musí umět vypěstovat a vytvořit ...
kouření způsobuje rakovinu