Doutník Don Diego Torpedo

Vzhled: 3_hvezda
Klasické torpédo s hedvábně hladkým krycím listem barvy colorado claro. Prstýnek působí trochu lacině a celkově jde o na první dojem pěkný, ale nikterak pompézní kousek. Doutník Don Diego Torpedo voní sladce s nádechem dřeva.

Konstrukce doutníku: 3_pul_hvezda
Doutník je 152mm dlouhý a má 20mm v průměru. Krycí list je typu Connecticut shade. Tyto krycí listy pocházejí z rostlin rostoucích ve stínu, tedy pro tabák přirozených podmínek a ve výsledku dodávají povrchu doutníku hladkost jako po ataku žehličkou. Náplň pak tvoří směs brazilských a dominikánských tabáků. Prstýnek jde snadno a bez poškození dolů. 

don_diego_torpedo_2


Tah: 5_hvezda
Ideální a stabilní po celou dobu kouření.

Kouř: 3_hvezda
Hustota kouře standardní.

Hoření: 5_hvezda
Od začátku až dokonce se doutník choval naprosto vzorně a bez jakýchkoliv zásahů hořel naprosto rovnoměrně po celém obvodu.

don_diego_torpedo_3


Chuť, aroma: 4_hvezda
Obecně je chuť velice stabilní od zapálení až do konce. V zásadě je doutník jemný, příjemně nasládlý, ale bez jakéhokoliv zabarvení či zajímavých podtónů. Přibližně v půlce potěší lehkou krémovostí, ke které se časem přidají kešu oříšky. 

Popel: 5_hvezda
Krásně hladký, bílý a pevný. Nedrolí se a je přesně takový, jaký ho má dobrý doutník mít.

Celkové hodnoceni: 4_hvezda
Musím říci, že mě tento doutník příjemně překvapil svými vlastnostmi, jako je rovnoměrné hoření, stabilita popela a vyrovnaný tah. Chuťově je sice přátelský, ale spíše obyčejný. Dá se říci, že rozhodně nezklame, chuťově uspokojí, ale nenadchne. Jedná se spíše o poměrně lehký doutník.

Autor recenze: Tomáš Koňařík