Doutník A.Turrent Six Generations

Vzhled 3_hvezda
Doutník A. Turrent 6 Generations kuřáka zaujme lehce žilnatým povrchem hrubších krycích listů odstínu Corojo.  Délka doutníků je 127 mm a prstýnek má velikost 52. Prstýnek je oproti ostatním značkám většího rozměru, jak si můžete všimnout i na ostatních sériích této značky, např. A. Turrent Triple Corojo.

Konstrukce doutníku 4_hvezda
Konstrukce doutníku je dobrá, na dotek působí tvrdším dojmem i přes dobré zavlhčení, z konce doutníků nečouhá tabák i jeho hlava (část, kde se doutník ořezává) působí dojmem kvalitního zpracování.  Oříznutí piercerem nečiní žádné problémy, oblý nůž zajede do doutníku lehce a řez se netřepí.

doutnik_a_turrent_6_generations_2


Tah 2_hvezda
Následný tah je bohužel horší, zkouším zapálit, a dávám doutníku šanci trochu se rozhořet, s nadějí, že se rozhoří. Bohužel marně. Po necelém centimetru doutník dořezávám gilotinou, ale nepomáhá ani toto. V recenzích jiných (i zahraničních) kuřáků, jsem o tahu našel pouze kladné reakce, vykládám si to tedy jako vadný kus.

Kouř 3_hvezda
Pokud bych posuzoval kouř, za ideálních podmínek, tak by byl zcela jistě lepší. V případě tohoto kusu, který měl špatný tah, byla i produkce kouře slabší, i přes jeho příjemný šedobílý odstín, tedy hodnotím jako průměr. Pokud jsem se snažil více a tahal hodně silou, tak byla produkce kouře dobrá.

doutnik_a_turrent_6_generations_3


Hoření 4_hvezda
Hoření je dobré i přes špatný tah, který dával opravdu zabrat. Rovnoměrné, je třeba doutníku pomoci pouze jednou a to až ke konci hoření. 

Chuť, aroma 3_hvezda
Chuť doutníku je kakaová, pozorovat zde můžete i tóny kávy doplněné o ostřejší koření, aroma před zapálením působí stejně, kakaem s tóny koření vyniká zejména pata doutníku, zatímco tělo působí zemitěji. Ke konci doutníku se chuť značně mění a vyniká zejména chuť tabáku.

doutnik_a_turrent_6_generations_4


Popel 4_hvezda
Popel byla jedna z vlastností doutníku, která mne mile překvapila, držel přibližně tři cm a měl šedobílou barvu. Zejména zezačátku působil kvalitním dojmem, kdy byl kompaktní i po obvodu, postupně odpadával přibližně po třech cm.

Celkové hodnocení: 3_pul_hvezda
Doutník mi chuťově seděl více, než série Triple Corojo, vzhledem ke špatnému tahu jej hodnotím třemi hvězdičkami z pěti. Nicméně předpokládám, že při zopakování a naražení na lepší kus co se tahu týká, by mohl být hodnocen lépe, hlavně podle recenzí ostatních kuřáků, Tato recenze byla psána značně subjektivně, po dalším kusu ji nejspíše zaktualizuji, případně budu rád za komentáře.

doutnik_a_turrent_6_generations_5


Autor recenze: Zdeněk Hauk