Doutník Montecristo Edmundo

Vzhled: 4_hvezda
Doutník Montecristo Edmundo je pojmenován po hrdinovi Dumasova románu Hrabě Montecristo Edmundo Dantesovi. Tento román, s nímž je spjat, býval v minulém století předčítán dělníkům v doutníkových manufakturách. Barva doutníku je tmavší colorado, možná až colorado maduro s nádherným olejnatým nádechem. Doutník není balený ve folii a i přes skromný prstýnek, působí  velice důstojně. Krycí list je malinko flekatý. Aroma nezapáleného je výrazně medové, květinové.  

Konstrukce doutníku: 4_pul_hvezda
Náplň, vázací i krycí list je tvořen tabákem z Kubánské oblasti Vuelta Abajo. Z této oblasti údajně pochází nejlepší tabák na světě! Rozměry jsou 135x21mm. Doutník je optimálně utažený.

doutnik_montecristo_edmundo_2


Tah: 5_hvezda
Tah je naprosto dokonalý. Doutník klade optimální odpor.

Kouř: 4_pul_hvezda
Hustota kouře je bohatá, úměrná jeho solidní tloušťce, a tak nabízí hojné vypouštění kroužků, a požitek z prázdné, tiché restaurace, ze které se osazenstvo raději evakuuje.   

doutnik_montecristo_edmundo_3


Hoření: 4_hvezda
Doutník hoří pohodlně, na svou tloušťku krásně rovnoměrně. 

Chuť, aroma: 5_hvezda
Zpočátku je chuť mírně slaná, přitom při silnějším potáhnutí krásně zesládne. Doutník v chuti nikde nevystrkuje drápky a je úžasně jemný od začátku až do konce. Nějaké ty chuťové barvičky hledám marně, a je to jen a jen dobře. Cítím jen chuť perfektního tabáku. Ke konci se přidá jen trochu kávové hořkosti. Jedním slovem dokonalost.   

Popel: 5_hvezda
Popel je světlý a neuvěřitelně pevný, nedrolící se.

Celkové hodnoceni: 5_hvezda
Tento doutník si píšu na seznam mých nejoblíbenějších. Je přesně takový jaké mají doutníky být. Vzhledem budí respekt a potěší naprosto sametově hladkou chutí. Doba kouření kolem hodinky a čtvrt.

Autor recenze: Tomáš Koňařík