Kubánský doutník Trinidad Coloniales

Kubánský doutník Trinidad Coloniales

Vzhled: 3_hvezda
Trinidad coloniales je balený v samostatné krabičce solidního designu. Krycí list je sice lehce flekatý, ale jinak příjemně hladký a bez jakýchkoliv vad. Barva colorado claro, aroma nezapáleného je velice nevýrazné, sladké. Na první pohled doutník nijak zvlášť nezaujme.

Konstrukce doutníku: 5_hvezda
Doutníku je tvaru coloniales, je krásně tak akorát utažený a celkově je proporčně velice přesný nedeformovaný. Zřejmě to bude tím, že je dodáván v samostatné krabičce a netísní se tedy v jedné bedně s více kolegy natěsnanými na sobě.

trinidad-coloniales-2


Tah:
 5_hvezda

Optimální.

Kouř:
 4_hvezda

Na tak malý doutník soptí docela solidně. 

Hoření:
 5_hvezda

Naprosto bezproblémové, u tak malého doutníku renomované značky bych ale nic jiného nečekal.

Chuť, aroma:
 4_hvezda

Musím bohužel říct, že jsem v celkovém dojmu očekával pět hvězdiček, ale na plný počet to nakonec bohužel nevidím. V chuti se objevují jisté nahořklé tóny, které signalizují, že by doutník snesl ještě pár let zrání v humidoru. Nic neobvyklého u levnějších značek, ale zde je to bod dolů. Během kouření je nicméně cítit příjemná chuť kakaa až kávy, později se více rozvíjí sladkost, kterou bych přirovnal ke sladkému dřevu. Konec je poměrně příjemně kořeněný.

trinidad-coloniales-3


Popel:
 5_hvezda

Pevný a světlý, takže přesně takový, jaký ho má slušný doutník mít.

Celkové hodnoceni:
 3_pul_hvezda

Jedná se o hodně slušný doutník, který se hodí k příležitostem, jež nevyžadují moc času (doba kouření asi 45 min). Večerní kouření s knížkou a dvěma panáky bude pro něj jistě vhodným uplatněním. Bohužel Trinidad si nechá za své produkty štědře zaplatit a poměr cena výkon je značně neuspokojivý. Kdo chce ochutnat nějakou lepší Kubu, tak sice šáhne hlouběji do kapsy vždy, ale tento kousek mi nepřijde jako ten pravý reprezentant.

Autor: Tomáš Koňařík