Doutník Santa Damiana H.2000 Director

Doutník Santa Damiana H.2000 Director

Vzhled: 4_hvezda
Doutník působí poměrně kvalitně,  solidní krycí list barvy maduro a vkusný prstýnek slibuje i solidní zážitek. Na místech styku s celofánem vznikly jakési černé fleky, které signalizují cosi neobvyklého, ale snad nejde o závadu. Nezapálený voní sladce květinově.

Konstrukce doutníku:
 4_hvezda

Na trhu je více velikostí těchto H.2000, já mám k dispozici velikost Lonsdalu. Měří něco přes 170mm, tloušťka asi 17mm. Zdá se rozumě utažený a celkové jde o slušně zpracovaný kus. 

Tah:
 3_hvezda

V tahu se projevuje výše zmíněné utažení jako ne úplně nejvhodnější. Určitě bych u takovéhoto doutníku očekával lehčí tah. 

santa-damiana-h2000-director-2


Kouř:
 4_hvezda

Určitě bych vyzdvihl, že je kouř docela chladný. Částečně je to jistě způsobeno horším tahem, ale svým způsobem i úzká a dlouhá konstrukce.

Hoření:
 5_hvezda

Hoří výborně.

Chuť, aroma:
 4_hvezda

Minimálně z počátku připomíná sladkou chuť Kubánských doutníků (alespoň v porovnání s těmi, se kterými jsem se setkal). V zásadě nedochází k větší degradaci chuti v průběhu kouření, postupně v chuti přibývá dostatek příjemných ořechových podtónů, které svou stabilní nasládlostí připomínají vlašáky.

santa-damiana-h2000-director-3


Popel:
 5_hvezda

Světlý, pevný.

Celkové hodnoceni:
 4_hvezda

Jedná se o velice příjemný doutník. Na můj vkus lehce silnější, ale s jemnou chutí. Rozhodně patří mezi vyšší průměr.

Autor: Tomáš Koňařík