Doutník Stanislaw Reserve Pyramid

Vzhled: 4_hvezda
Krycí list nádherné olejnaté barvy maduro je drsnějšího vzhledu. Má výraznější žilkování a pokrývají jej jemné chloupky. Tento list pochází z Brazílie; náplň a vázací list pak pocházejí z Dominikánské republiky, kde se tyto doutníky i balí. Vůně je zemitější, velice příjemná.

Konstrukce doutníku: 4_pul_hvezda
Jedná se o tvar Pyramid, který není úplně běžný. Nicméně je pohledný, zachovává svým postupným zužováním dobrou stabilitu chuti a zúžení hlavy doutníku je i pohodlnější do pusy. Délku doutníku jsem naměřil 172mm, tloušťka paty pak 22mm. V krycím listu byla malá prasklinka, ale naštěstí nepouštěla falešný vzduch.

doutnik_stanislaw_reserve_pyramid_2


Tah: 5_hvezda
Po celou dobu kouření, byl tah optimální.

Kouř: 4_hvezda
Dle očekávání, plný a světlý. 

Hoření: 4_hvezda
Naprosto bezproblémové, vyrovnané a zachovává obvod bez jakýchkoliv zásahů. 

Chuť, aroma: 4_pul_hvezda
V chuti se toho dá najít poměrně dost. Přišel mi výrazně sladší i v porovnání s jinými doutníky, které se ke mně kdy dostaly. Vyzvedl bych asi zajímavou a moc příjemnou chuť kakao/koření. Dále se přibližně ve druhé třetině objevila chuť obecně asi pražených plodů. Změny v chuti nejsou příliš dramatické a zejména sladkost je zachována až do nehořkého konce. 

doutnik_stanislaw_reserve_pyramid_3


Popel: 3_hvezda
Vzhledově je světlý s malými černými tečkami, zřejmě po již zmiňovaných chloupcích. Mechanicky ale je spíše drolivý a dělá nepořádek. 

Celkové hodnoceni: 4_pul_hvezda
Doutník Stanislaw Reserve Pyramid mě velice zaujal. Stojí za to si jej vychutnat a byla by škoda si jej vzít do rušného prostředí, kde o tuto možnost člověk přichází. Rozhodně si zaslouží knihu nebo podobné klidné rozptýlení a vhodný nápoj. Zařazuji mezi doutníky, které si rád zopakuji.

Autor recenze: Tomáš Koňařík